Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@16:29:09 GMT

خاصیت آوارگی

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۴۹۳۴

خاصیت آوارگی

هفته پیش رفته بودم توی ویکی‌پدیا که رسیدم به اسم احمد ظاهر. نوشته بود آوازخوان برجسته افغانستان در دهه چهل و پنجاه خورشیدی که از او به‌عنوان محبوب‌ترین خواننده تاریخ افغانستان یاد می‌شود.

که 33 آلبوم منتشر کرد و در روز تولدش در 33سالگی هم در سانحه‌ مشکوک اتومبیل در سال 1358 به دره سقوط کرد. تا اینجا یعنی با نابغه سر و کار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادم است برای اولین بار که صدای احمد ظاهر را شنیدم شگفت‌زده شده بودم. نمی‌فهمیدم این صدا چطور اینقدر اعجاز دارد. چطور حال آدم را این‌طور خوش می‌کند و این‌جوری جاندار است. اما چه چیزی مرا رساند به صفحه احمد ظاهر. نمی‌دانم. اما هرچه بود حال و هوایی بود که انگار در افغانستان سیر می‌کردم و کتابی که این روزها در دست دارم و می‌خوانم. کتابی که درباره مردمان افغانستان است. درباره آنها نیست. قصه این مردمان است. نام کتاب را می‌گویم اما بگذارید بعداً یکبار دیگر که کتاب را خواندم درباره این کتاب گپ بزنیم. مجموعه داستان «چشم سگ» را عالیه عطایی نوشته و نشر چشمه منتشر کرده و همین روزها بود که شنیدم رسیده به چاپ دوم. اصلاً نمی‌خواهم در ناقص خواندن به کتاب ورود کنم اما جابه‌جا فکر می‌کردم اگر بخواهم اسم مطلب هفتگی‌ام را روی این کتاب انتخاب کنم چه نامی باید بگذارم. صفحه به صفحه که پیش می‌روی کتاب به تو پیشنهادهایی می‌دهد. مثلاً همین اسمی که برای این مطلب گذاشته‌ام. «خاصیت آوارگی». این اسم درخشان است به‌گمانم. اصلاً خودش قصه است. پر است از قصه که فکر می‌کنی خاصیت آوارگی چه می‌تواند باشد. یا اصلاً منی که آوارگی نکشیده‌ام چه درکی از این مفهوم دارم؟ اما عالیه خوب این خاصیت را روایت کرده است. اما اینکه چطور خوب روایت کرده را می‌گذارم برای مطلب هفته آینده‌ام که درباره کتاب خواهم نوشت. اما اینجا می‌خواهم نه از احمد ظاهر بنویسم و نه از عالیه عطایی و نه از خاصیت آوارگی. می‌خواهم از ماهی که گذشت بنویسم. اگر چه کمی دیر. درباره احمد ظاهر که تولد و مرگش هم شگفت‌انگیز است اما این ماه جوزا بود که توجهم را به خودش جلب کرد. «جوزا» از آن کلمه‌هایی است که همشهری‌های من زیاد آن را شنیده‌اند. استهبانی‌ها در کوه‌های جنوبی‌شان باغی دارند به اسم جوزا. باغ جوزا هم جای شگفت‌انگیزی است. آن‌طور که شاعر استهبانی درباره‌اش شعر گفته و آدم آنجاست که می‌فهمد چطور است که این باغ جوزا است.
استهبان یک شاعر دارد به‌نام شمس استهباناتی. شمس هم در 1358 در سن 70 سالگی و در 24 تیر ماه مرد. روحانی‌ای که شعر می‌گفت و اشعار طنزش غوغاست. برای مایی که زبان او را می‌فهمیم جاندارترین طنزهاست. بعضی وقت‌ها فکر می‌کنم یک وقتی که خواننده زیاد داشتم شعرهای او را در کتابی گزیده منتشر کنم و شگفتی این شعرها را به مردمان شعردوست نشان دهم که چطور می‌شود این‌طور حیرت‌آور بود در شعر. او کتابی دارد به‌نام «خرنامه» که نقدی اجتماعی است و پر از شوخی‌های جدی. اما برگردم به جوزا و شعر شمس که می‌گوید: «باغ جوزا و نسیم خرداد، مرده را زنده کند در مرداد» بهتر از این نمی‌توان درباره این باغ و این ماه و ماه مرداد حرف زد. اما همه این‌ها را گفتم که بنویسم جوزا، چه ماه قشنگی.
 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: احمد ظاهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۴۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نادری» سرلیست «جام» برای مرحله دوم انتخابات شد

جامعه اسلامی مهندسین(جام) در بیانیه‌ای از لیست انتخاباتی خود برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی با سرلیستی «احمد نادری» رونمایی کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، جامعه اسلامی مهندسین روز شنبه پس از بررسی نفرات راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر، و به دنبال مباحث عمیق در شورای مرکزی و هیات اجرایی این تشکل، و ضمن احترام به همه کاندیداهای منتخب برای دور دوم، فهرست زیر را با سرلیستی احمد نادری به مردم حوزه انتخابیه تهران معرفی کرد.

اسامی به ترتیب بالاترین آراء ماخوذه در دور اول عبارتند از:

سرلیست: احمد نادری

سمیه رفیعی،

حسین نجابت،

عبدالحسین روح الامینی،

ابوالقاسم جراره،

زهره سادات لاجوردی،

علیرضا سلیمی،

صالح اسکندری،

محمدحسین حسین زاده بحرینی،

سمیه گلپور چمرکوهی،

علی اصغر پورمحمدی،

علی طهرانی مقدم،

سیدنظام الدین موسوی،

مجتبی رحماندوست،

مهدی شریفیان،

غلامحسین رضوانی.

به گزارش ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزدهای حاضر در عرصه رقابت ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات جمعه این هفته (۲۱ اردیبهشت) مشخص می‌شود.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران ۱ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود از بین نامزدها تعداد ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

کد خبر 750537

دیگر خبرها

  • عاملان رعب و وحشت در احمد گوراب رشت دستگیر شدند
  • ظاهر آیفون متحول می‌شود/ جزئیات
  • آوارگی صدها خانواده براثر سیلاب در غور
  • ظاهر عجیب و غریب پهپاد نظامی ساخت هند! (عکس)
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • حجاب‌استایل‌های ضدحجاب!
  • مانوئل نویر: بازی مقابل رئال مادرید یک فینال است و باید مقابل آنها بی‌رحم‌‌تر ظاهر شویم
  • «نادری» سرلیست «جام» برای مرحله دوم انتخابات شد